Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés batyu zöldségekkel recept

Csirkés batyu zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fagyasztott, leveles tészta

    A pörkölthöz:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 1 evőkanál olaj
    • késhegynyi pirospaprika

    A batyuk kenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tálaláshoz:

    • 0,5 kg vegyes zöldség
    • 1 evőkanál folyékony margarin

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra vágott húst és ízlés szerint fűszerezzük. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

    A zöldségeket a felhevített margarinon roppanósra sütjük.

    A leveles tésztát kiengedjük, majd kinyújtjuk és 12 négyzetre vágjuk. A pürésített hússal és kevés zöldséggel megtöltjük, majd a sarkait összefogjuk és a tetején kissé megtekerjük.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük a batyukat, felvert tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

    Az elkészült batyukat a zöldségekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá