Hozzávalók:
A pörkölthöz:
A batyuk kenéséhez:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra vágott húst és ízlés szerint fűszerezzük. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket a felhevített margarinon roppanósra sütjük.
A leveles tésztát kiengedjük, majd kinyújtjuk és 12 négyzetre vágjuk. A pürésített hússal és kevés zöldséggel megtöltjük, majd a sarkait összefogjuk és a tetején kissé megtekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a batyukat, felvert tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült batyukat a zöldségekkel tálaljuk.