Csirkemell lapcsánkával recept

Hozzávalók:
Lapcsánka:
- 5 burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- só, bors
- kevés olaj
Csirkemell:
- 1 egész csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szárított petrezselyemzöld
- olaj
Mártás:
- 1 tömlős, füstölt ízű krémsajt
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- kb 20 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojásokkal, liszttel elkeverjük, fűszerezzük és kevés olajon palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütjük.
A csirkemellet felkockázzuk, belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a petrezselyemlevelet és fűszerezzük. Egy serpenyőben egy-két ecőkanál olajon megsütjük.
A krémsajtot tejföllel kikeverjük pici sóval ízesítjük. Egy tányérra letesszük a lapcsánkát, ráhalmozzuk a csirkemellet, leöntjük a sajtos öntettel és sajtot reszelünk rá.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én teljes kiörlésű lisztet tettem bele, így is finom lett a lapcsánka.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »