Csirkemell lapcsánkával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Lapcsánka:
- 5 burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- só, bors
- kevés olaj
Csirkemell:
- 1 egész csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szárított petrezselyemzöld
- olaj
Mártás:
- 1 tömlős, füstölt ízű krémsajt
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- kb 20 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojásokkal, liszttel elkeverjük, fűszerezzük és kevés olajon palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütjük.
A csirkemellet felkockázzuk, belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a petrezselyemlevelet és fűszerezzük. Egy serpenyőben egy-két ecőkanál olajon megsütjük.
A krémsajtot tejföllel kikeverjük pici sóval ízesítjük. Egy tányérra letesszük a lapcsánkát, ráhalmozzuk a csirkemellet, leöntjük a sajtos öntettel és sajtot reszelünk rá.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én teljes kiörlésű lisztet tettem bele, így is finom lett a lapcsánka.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.