Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cheddar sajtos jalapeno poppers recept

Cheddar sajtos jalapeno poppers
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db nagy, friss jalapeno
    • vörös cheddar sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • corn flakes
    • füstölt cayenne
    • étolaj

    Elkészítése:

    A paprikát csumájánál levágjuk, úgy, hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddarnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.

    Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba, majd ráhelyezzük a paprika csumáját és fogpiszkálóval vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.

    A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt cayennet keverünk.

    A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.

    Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat és aranybarnára sütjük. Kész is a poppers!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá