Hozzávalók:
Elkészítése:
A paprikát csumájánál levágjuk, úgy, hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddarnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.
Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba, majd ráhelyezzük a paprika csumáját és fogpiszkálóval vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.
A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt cayennet keverünk.
A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.
Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat és aranybarnára sütjük. Kész is a poppers!