Cheddar sajtos jalapeno poppers

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cheddar sajtos jalapeno poppers

Hozzávalók:

  • 6 db nagy, friss jalapeno
  • vörös cheddar sajt
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • corn flakes
  • füstölt cayenne
  • étolaj

Elkészítése:

A paprikát csumájánál levágjuk, úgy, hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddarnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.

Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba, majd ráhelyezzük a paprika csumáját és fogpiszkálóval vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.

A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt cayennet keverünk.

A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.

Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat és aranybarnára sütjük. Kész is a poppers!