Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás humusz recept

Céklás humusz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    3-4 adaghoz:

    • 2 cékla
    • 1 konzerv csicseriborsó
    • 1 citrom leve
    • 1 tk őrölt római kömény
    • 1-2 tk pörkölt egész római kömény
    • tejföl vagy joghurt
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.

    A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel és ízlés szerint sóval, borssal együtt botmixerrel pépesítsük. Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá