Hozzávalók:
3-4 adaghoz:
Elkészítése:
Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel és ízlés szerint sóval, borssal együtt botmixerrel pépesítsük. Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.