Céklás humusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
3-4 adaghoz:

  • 2 cékla
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 citrom leve
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1-2 tk pörkölt egész római kömény
  • tejföl vagy joghurt
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.

A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel és ízlés szerint sóval, borssal együtt botmixerrel pépesítsük. Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.