Burgonyás, sajtos, babos labda recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20-22 dkg liszt
- 1 kiskanál steak fűszerkeverék
- 20 dkg chilis babkonzerv
- 20 dkg vörösbab konzerv
- 30 dkg vörös cheddar sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg panko morzsa
- 1 kiskanál chili pehely (opcionális)
Elkészítése:
A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át.
Tegyük félre kihűlni, majd adjuk hozzá a steak fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak.
A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után forgassuk meg a felvert tojásban a gombócokat. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat.
Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »