Burgonyás, sajtos, babos labda recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20-22 dkg liszt
- 1 kiskanál steak fűszerkeverék
- 20 dkg chilis babkonzerv
- 20 dkg vörösbab konzerv
- 30 dkg vörös cheddar sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg panko morzsa
- 1 kiskanál chili pehely (opcionális)
Elkészítése:
A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át.
Tegyük félre kihűlni, majd adjuk hozzá a steak fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak.
A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után forgassuk meg a felvert tojásban a gombócokat. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat.
Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »