Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás, sajtos, babos labda recept

Burgonyás, sajtos, babos labda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 20-22 dkg liszt
    • 1 kiskanál steak fűszerkeverék
    • 20 dkg chilis babkonzerv
    • 20 dkg vörösbab konzerv
    • 30 dkg vörös cheddar sajt

    Panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg panko morzsa
    • 1 kiskanál chili pehely (opcionális)

    Elkészítése:

    A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át.

    Tegyük félre kihűlni, majd adjuk hozzá a steak fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze.

    Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak.

    A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után forgassuk meg a felvert tojásban a gombócokat. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat.

    Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá