Burgonyás, sajtos, babos labda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20-22 dkg liszt
  • 1 kiskanál steak fűszerkeverék
  • 20 dkg chilis babkonzerv
  • 20 dkg vörösbab konzerv
  • 30 dkg vörös cheddar sajt

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg panko morzsa
  • 1 kiskanál chili pehely (opcionális)

Elkészítése:

A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át.

Tegyük félre kihűlni, majd adjuk hozzá a steak fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze.

Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak.

A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után forgassuk meg a felvert tojásban a gombócokat. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat.

Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.