Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyalepény (prósza/tócsi) recept

Burgonyalepény (prósza/tócsi)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya (tisztítva)
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál só
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 175 g (1 kis doboz)tejföl
    • 6-7 evőkanál liszt
    • Olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a vöröshagymát apró kockára vágva, a fokhagymát pedig belezúzva vagy reszelve) és egy fakanállal jól összekeverjük.

    Annak függvényében adagoljuk hozzá a lisztet, mennyire lesz a massza folyós, ill. ne legyen túl szilárd sem! Olyan állagúnak kell lennie, hogy a forró olajba téve lesimított kis halmokat, lepényeket tudjunk belőle készíteni.

    Mindkét oldalát szép barnára,- ropogósra sütjük és szalvétára szedegetve lecsepegtetjük ha nagyon olajos!

    Sóval és paprikával kikevert tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak, de önmagában is finom házi rágcsa.

    Tipp:

    Sör,- ill. borkorcsolyának is tökéletesen megteszi, kicsit sósabbra, vagy borsosabbra kell keverni. Van aki megcsípőzi, úgy is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá