Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya “Sushi” recept

Burgonya “Sushi”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A külső réteghez:

    • 50 dkg tisztított burgonya
    • 1 ek vaj
    • őrölt fehér bors
    • frissen reszelt szerecsen dió

    A töltelékhez:

    • 4 szelet főtt sonka
    • 1 szál angol zeller
    • 1 pritamin paprika
    • 3 szép zöld kel levél

    A szóráshoz:

    • szezám mag és lenmag

    Elkészítése:

    Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük ,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.

    A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.

    Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá.

    A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem “sushit”!

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.

    Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd.

    Finom volt és látványos! Kötényeket felkötni:) Jó étvágyat!

    Tipp:

    Kicsit fura, kicsit különc megközelítése a krumpli pürének :) Előételként-szója szószba vagy balzsam ecetbe mártogatva,de akár köretként, sült-és bundázott húsok mellé is kínálhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá