Burgonya “Sushi”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A külső réteghez:

  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 1 ek vaj
  • őrölt fehér bors
  • frissen reszelt szerecsen dió

A töltelékhez:

  • 4 szelet főtt sonka
  • 1 szál angol zeller
  • 1 pritamin paprika
  • 3 szép zöld kel levél

A szóráshoz:

  • szezám mag és lenmag

Elkészítése:

Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük ,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.

A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.

Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá.

A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem “sushit”!

Pár órára hűtőbe tesszük, majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.

Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd.

Finom volt és látványos! Kötényeket felkötni:) Jó étvágyat!

Tipp:

Kicsit fura, kicsit különc megközelítése a krumpli pürének :) Előételként-szója szószba vagy balzsam ecetbe mártogatva,de akár köretként, sült-és bundázott húsok mellé is kínálhatjuk.