Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolis pite recept

Brokkolis pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pitéhez:

    • 25 dkg liszt
    • 7 dkg vaj
    • 0,5 dl víz
    • 1 mk só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 25 dkg brokkoli
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • majoránna
    • oregánó
    • bazsalikom
    • bors

    Elkészítése:

    A pite elkészítése tart a legtovább, így azzal kezdjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és a hideg vajat, majd az egészet tésztává gyúrjuk. Igyekezni kell, mert a vaj miatt könnyen olvad, és ez a nyújtásánál sok bosszúságot tud okozni. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát beleigazítjuk. Amíg felmelegedik a sütő, a tésztát a formával együtt a hűtőbe tesszük.

    A brokkolit pár perc alatt sós vízben puhára pároljuk, közben pedig a pitét is a sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük addig, amíg az oldala szép pirosra nem sül. (Azért, hogy a tészta ne veszítse el a formáját, sütőpapírt helyeztem a közepére, és egy lábast állítottam rá.)

    A húst egy kanál olívaolajon 2 gerezd fokhagymával megpirítjuk, majd sóval, oregánóval, majoránnával, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Miközben pirul, a mártás alapanyagait, a tojást, a tejszínt és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverjük és egy picit megsózzuk.

    Miután a pite megsült, a tésztára halmozzuk az apróra vágott brokkolit, valamint a darált húst.

    Meglocsoljuk a mártással, reszelt sajttal borítjuk a tetejét, és további 30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.

    A brokkolis pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 198 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá