Hozzávalók:
Pitéhez:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A pite elkészítése tart a legtovább, így azzal kezdjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és a hideg vajat, majd az egészet tésztává gyúrjuk. Igyekezni kell, mert a vaj miatt könnyen olvad, és ez a nyújtásánál sok bosszúságot tud okozni. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát beleigazítjuk. Amíg felmelegedik a sütő, a tésztát a formával együtt a hűtőbe tesszük.
A brokkolit pár perc alatt sós vízben puhára pároljuk, közben pedig a pitét is a sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük addig, amíg az oldala szép pirosra nem sül. (Azért, hogy a tészta ne veszítse el a formáját, sütőpapírt helyeztem a közepére, és egy lábast állítottam rá.)
A húst egy kanál olívaolajon 2 gerezd fokhagymával megpirítjuk, majd sóval, oregánóval, majoránnával, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Miközben pirul, a mártás alapanyagait, a tojást, a tejszínt és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverjük és egy picit megsózzuk.
Miután a pite megsült, a tésztára halmozzuk az apróra vágott brokkolit, valamint a darált húst.
Meglocsoljuk a mártással, reszelt sajttal borítjuk a tetejét, és további 30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.