Boszporusz csirkemáj recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 7 dkg sűrített paradicsom
- 1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
- 15 dkg rizs
- 10 dkg reszelt sajt
- petrezselyem
- só, bors, majoranna
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.
Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni.
Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam. A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígítottam, bazsalikommal ízesítettem és összeforraltam.
A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.
A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.
A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.