Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszporusz csirkemáj recept

Boszporusz csirkemáj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 7 dkg sűrített paradicsom
    • 1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
    • 15 dkg rizs
    • 10 dkg reszelt sajt
    • petrezselyem
    • só, bors, majoranna
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.

    Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni.

    Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam. A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígítottam, bazsalikommal ízesítettem és összeforraltam.

    A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.

    A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.

    A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá