Boszporusz csirkemáj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Boszporusz csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • petrezselyem
  • só, bors, majoranna
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.

Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni.

Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam. A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígítottam, bazsalikommal ízesítettem és összeforraltam.

A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.

A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.

A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.