Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzavirág palacsintatésztában recept

Bodzavirág palacsintatésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db tenyérnyi bodzavirág
    • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
    • 2 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint ásványvíz

    Sütéshez:

    • 2,5 dl étolaj

    Szóráshoz:

    • ízlés szerint vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.

    A tojást, cukort, sót jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet. Végül annyi ásványvizet keverünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.

    Az étolajat felmelegítjük és a tésztába mártott bodzavirágot az olajba tesszük, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá