Bodzavirág palacsintatésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 db tenyérnyi bodzavirág
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ásványvíz

Sütéshez:

  • 2,5 dl étolaj

Szóráshoz:

  • ízlés szerint vaníliás porcukor

Elkészítése:

A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.

A tojást, cukort, sót jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet. Végül annyi ásványvizet keverünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.

Az étolajat felmelegítjük és a tésztába mártott bodzavirágot az olajba tesszük, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk!