Baconbe tekert burgonya fűszeresen recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg burgonya
- kb 25-30 dkg bacon
- 3 nagyobb vöröshagyma
- ételízesítő
- zsír
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, félbe illetve negyedbe vagdaljuk. Egy tálba öntjük az ételízesítőt, beleforgatjuk egyenként a gerezdeket, majd begöngyöljük a baconnal.
Szorosan egymás mellé helyezzük a zsírral kikent tepsiben, tetejükre karikázzuk a vöröshagymát, kevés (kb 1 dl) vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva, 180 fokon puhára pároljuk. Ha megpuhult a burgonya, levesszük a fóliát és pirosra sütjük, majd tálaljuk.
Tipp:
Én meghintettem még apróra vágott petrezselyemmel és karikázott paradicsomot is tettem a tetejére. Gazdagítottam még sajttal is, bazsalikommal is. Salátával nagyon finom, gyors étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.