Babos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vörösbab konzerv
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek étolaj
- 2 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
Elkészítése:
A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a még hideg olajhoz, kis lángon kezdjük el pirítani, közben a vöröshagymát is feldaraboljuk és azt is hozzáadjuk, majd a csíkokra vágott zöld paprikát is és az egészet együtt dinszteljük, végül a kockára vágott paradicsom kerül bele. Ekkor rátesszük a pirispaprikát, sót, borsot, gulyáskrémet, felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig pároljuk.
Ekkor a lecsepegtetett babkonzervet is hozzáadjuk és azzal is pároljuk még 10 percig.
Közben a tojásokból a liszttel tésztát gyúrunk, 10 perc pihentetés után kinyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Forró, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük és a babhoz keverjük.
Kb 15 percig lefedve hagyjuk hogy a tészta megszívja magát a paradicsomos lével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »