Babos tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 vörösbab konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt

Elkészítése:

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a még hideg olajhoz, kis lángon kezdjük el pirítani, közben a vöröshagymát is feldaraboljuk és azt is hozzáadjuk, majd a csíkokra vágott zöld paprikát is és az egészet együtt dinszteljük, végül a kockára vágott paradicsom kerül bele. Ekkor rátesszük a pirispaprikát, sót, borsot, gulyáskrémet, felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig pároljuk.

Ekkor a lecsepegtetett babkonzervet is hozzáadjuk és azzal is pároljuk még 10 percig.

Közben a tojásokból a liszttel tésztát gyúrunk, 10 perc pihentetés után kinyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Forró, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük és a babhoz keverjük.

Kb 15 percig lefedve hagyjuk hogy a tészta megszívja magát a paradicsomos lével.