Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos ragu tésztával recept

Babos ragu tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • paprika-paradicsom, ha van friss, ha nincs jó a fagyasztott is
    • kb 30-40 dkg fejtett bab (ha nincs, babkonzerv)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kb 20 dkg mexikói zöldségkeverék
    • kevés oregánó
    • őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj
    • 1 pár virsli
    • 50 dkg tészta

    Elkészítése:

    Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, ha kész rárakjuk a pirospaprikát. Ugyanúgy mintha pörkölt alapot készítenénk. Hozzáadjuk a mirelit fejtett babot, kevés vízzel felengedjük, fűszerezzük és puhára főzzük.

    Ha majdnem kész, akkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit és összefőzzük. Jó sűrű legyen a szaftja.

    A tésztát forró, sós vízben kifőzzük és a raguval együtt tálaljuk.

    Tipp:

    Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele Erős Pistát, vagy chili paprikát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá