Arborétum ínyenc tojásai recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kk fagyos zsír
- 4 kk zsemlemorzsa
- 2-3 ek mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt megpucoljuk és hosszában félbevárjuk.
A tojások fehérjét hőálló porcelántálba tesszük. A tojások sárgáját pedig deszkán apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a zsemlemorzsát valamennyi tejfölt, a mustárt és a fűszereket és kikeverjük. Könnyű , rémes állagot kapjunk.
A tejfölös-mustáros krémmel töltjük meg a tojásokat. A visszamaradt tojáskrémhez hozzáadunk még tejfölt és a jénai tálban lévő töltött tojásokra öntjük.
Így kezdjük el sütni forró, 180 fokos sütőben, mindaddig míg megpirul a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









