“Aranykrumpli” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 közepes krumpli (kb 80-90 dkg)
- 3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- só
- kakukkfű
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tk olaj
- 1 koktél paradicsom
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.
180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sütjük).
Tipp:
Aki nem szereti a parmezán ízét kihagyhatja belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

