“Aranykrumpli”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes krumpli (kb 80-90 dkg)
  • 3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 tk olaj
  • 1 koktél paradicsom

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.

Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.

Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.

180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sütjük).

Tipp:

Aki nem szereti a parmezán ízét kihagyhatja belőle.