Almafánk recept

Hozzávalók:
- fél kg reszelt alma
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- fél tasak sütőpor
- teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formàzható legyen)
- barna nádcukor (ízlés szerint)
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A reszelt almához hozzákeverjük (levét kinyomkodtam) az őrölt fahéjat és a sütőport. Ha ezzel megvagyunk, adunk hozzá lisztet, annyit, hogy a massza formázható legyen, majd keverünk hozzá ízlés szerinti cukrot és egy csipet sót.
Mikor elkészült a massza, egy evőkanál segítségével (ha mutatósra szeretnénk a két kezünkkel) forró olajba szaggatjuk vagy golyókat formázunk és pàr perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »