Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma fahéjas bundában recept

Alma fahéjas bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 édes alma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 1 tk cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • egy csipet só
    • liszt (amennyit majd felvesz)
    • 0,5 citrom leve
    • kb. 5 dl olaj a sütéshez

    Forgatáshoz:

    • 3 ek kristálycukor
    • 2 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután keverjük hozzá a tejet és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

    Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.

    Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.

    Mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)

    Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.

    A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.

    A alma fahéjas bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 103 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá