Alma fahéjas bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 édes alma
  • 2 tojás (közepes)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 tk cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • 0,5 citrom leve
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

Forgatáshoz:

  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá a tejet és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.

Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.

Mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)

Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.

A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.