Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabfőzelék pörkölttel recept

Zöldbabfőzelék pörkölttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • fél kg zöldbab
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tejföl
    • ételízesítő
    • bors
    • húsleveskocka
    • 2 nagyobb csirkemell
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kiskanál pirospaprika
    • bors
    • pörkölt kocka
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 dl vörösbor

    Elkészítése:

    A zöldbabot annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi, és amikor már forr, megsózom-borsozom és hozzáadok egy húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, és miután megkóstoltam, hogy a bab már kellően puha-e akkor hozzáadom a tejfölös habarást, gyors kevergetéssel, hogy ne legyen csomós, majd néhány percig még forralom, és lehúzom a tűzről.
    A pörköltnek a hagymát apró kockákra vágom, és forró olajon egy picit megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is. Majd a pirospaprikát szórom rá, és rögtön rádobom a felkockázott csirkemellet is. Amikor a hús már kezd fehéredni, de még nem pirul meg, akkor hozzáadok annyi vizet, hogy ellepje, mellé teszem a 4-be vágott paradicsomot és a zöldpaprikát egészben. Amikor felforrt kicsit visszaveszem a lángot alatta, és fedő alatt még 5-10 percig főzöm és hozzáadok még 1 dl vörösbort, majd levéve a fedőt sózom, borsozom, és hozzáadom a pörkölt kockát, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Amikor a hús teljesen megfőtt, leveszem a tűzről és már kész is. Friss kenyérrel tálalom.

    Tipp:

    A vörösbortól egészen más íze lesz, nagyon finom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek