Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldbabot annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi, és amikor már forr, megsózom-borsozom és hozzáadok egy húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, és miután megkóstoltam, hogy a bab már kellően puha-e akkor hozzáadom a tejfölös habarást, gyors kevergetéssel, hogy ne legyen csomós, majd néhány percig még forralom, és lehúzom a tűzről.
A pörköltnek a hagymát apró kockákra vágom, és forró olajon egy picit megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is. Majd a pirospaprikát szórom rá, és rögtön rádobom a felkockázott csirkemellet is. Amikor a hús már kezd fehéredni, de még nem pirul meg, akkor hozzáadok annyi vizet, hogy ellepje, mellé teszem a 4-be vágott paradicsomot és a zöldpaprikát egészben. Amikor felforrt kicsit visszaveszem a lángot alatta, és fedő alatt még 5-10 percig főzöm és hozzáadok még 1 dl vörösbort, majd levéve a fedőt sózom, borsozom, és hozzáadom a pörkölt kockát, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Amikor a hús teljesen megfőtt, leveszem a tűzről és már kész is. Friss kenyérrel tálalom.
A vörösbortól egészen más íze lesz, nagyon finom! :)