Töltött mángold recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy jó marék mángoldlevél
- 30-35dkg darált sertéshús
- 5 dkg rizs
- 1 kis hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl főzőtejszín
- 1 jó evőkanál finomliszt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.
A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.
Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.
A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.
Tipp:
Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


