Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött mángold recept

Töltött mángold
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • egy jó marék mángoldlevél
    • 30-35dkg darált sertéshús
    • 5 dkg rizs
    • 1 kis hagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 jó evőkanál finomliszt
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.

    A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.

    A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.

    Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.

    A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.

    Tipp:

    Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá