Töltött mángold recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy jó marék mángoldlevél
- 30-35dkg darált sertéshús
- 5 dkg rizs
- 1 kis hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 1 jó evőkanál finomliszt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.
A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.
Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.
A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.
Tipp:
Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »