Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.
A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.
Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.
A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.
Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.