Töltött mángold

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Töltött mángold

Hozzávalók:

  • egy jó marék mángoldlevél
  • 30-35dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 kis hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 jó evőkanál finomliszt
  • őrölt bors

Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.

A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.

A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.

Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.

A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.

Tipp:

Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.