Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sóskamártás recept

Sóskamártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss sóska
    • 1 tk étolaj
    • 1 púpozott ek kukoricaliszt
    • 1,5 dl növényi tej
    • ízlés szerint só
    • cukor

    Elkészítése:

    A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát eltávolítjuk, és apróra felaprítjuk. Célszerű konyhai aprítót használni. Lábasban eloszlatjuk az olajat, beleöntjük a sóskát, enyhén megsózzuk, és takarékon – lefedve – pár perc alatt megpároljuk.

    Közben egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot és a tejet. A megpuhult sóskához öntjük a habarást, gyorsan kevergetjük, közben 2 dl vízzel felengedjük. Fedetlenül főzzük tovább, forraljuk fel, majd takarékon – időnként megkeverve – sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor apróra vágott sonkát szórjunk a tetejére.

    Tipp:

    A feltét lehet tükörtojás, fasírozott, vagy burgonyakrokett is. A sóska elég savanyú, ha édesebben szeretitek, több cukor kell hozzá.

    A sóskamártás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 59 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá