Sóskamártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg friss sóska
- 1 tk étolaj
- 1 púpozott ek kukoricaliszt
- 1,5 dl növényi tej
- ízlés szerint só
- cukor
Elkészítése:
A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát eltávolítjuk, és apróra felaprítjuk. Célszerű konyhai aprítót használni. Lábasban eloszlatjuk az olajat, beleöntjük a sóskát, enyhén megsózzuk, és takarékon – lefedve – pár perc alatt megpároljuk.
Közben egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot és a tejet. A megpuhult sóskához öntjük a habarást, gyorsan kevergetjük, közben 2 dl vízzel felengedjük. Fedetlenül főzzük tovább, forraljuk fel, majd takarékon – időnként megkeverve – sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor apróra vágott sonkát szórjunk a tetejére.
Tipp:
A feltét lehet tükörtojás, fasírozott, vagy burgonyakrokett is. A sóska elég savanyú, ha édesebben szeretitek, több cukor kell hozzá.
A sóskamártás kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 59 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.