Hozzávalók:
Elkészítése:
A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát eltávolítjuk, és apróra felaprítjuk. Célszerű konyhai aprítót használni. Lábasban eloszlatjuk az olajat, beleöntjük a sóskát, enyhén megsózzuk, és takarékon – lefedve – pár perc alatt megpároljuk.
Közben egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot és a tejet. A megpuhult sóskához öntjük a habarást, gyorsan kevergetjük, közben 2 dl vízzel felengedjük. Fedetlenül főzzük tovább, forraljuk fel, majd takarékon – időnként megkeverve – sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor apróra vágott sonkát szórjunk a tetejére.
A feltét lehet tükörtojás, fasírozott, vagy burgonyakrokett is. A sóska elég savanyú, ha édesebben szeretitek, több cukor kell hozzá.