Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépa-főzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sárgarépa
    • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • tej
    • cukor
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:

    A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk.

    A vajon vagy az olajon átsütjük, néhány percig pirítjuk, majd megsózzuk, és először saját levében, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

    Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egyperces pirítás után annyi vízzel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen a répa alatt.

    Megcukrozzuk, végül finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Kellemesen édeskésnek kell lennie, attól függ, hogy menyi cukrot teszünk bele, hogy milyen édes volt a répa.

    Ha mirelitből készítjük, két csomag kell ekkora mennyiséghez. A még fagyott répát a forró zsiradékba öntjük, megsózzuk, és öt percig pároljuk.

    Utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a tejjel, és a petrezselyemmel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá