Hozzávalók:
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk.
A vajon vagy az olajon átsütjük, néhány percig pirítjuk, majd megsózzuk, és először saját levében, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egyperces pirítás után annyi vízzel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen a répa alatt.
Megcukrozzuk, végül finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Kellemesen édeskésnek kell lennie, attól függ, hogy menyi cukrot teszünk bele, hogy milyen édes volt a répa.
Ha mirelitből készítjük, két csomag kell ekkora mennyiséghez. A még fagyott répát a forró zsiradékba öntjük, megsózzuk, és öt percig pároljuk.
Utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a tejjel, és a petrezselyemmel ízesítjük.