Sárgarépa-főzelék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sárgarépa
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • tej
  • cukor
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk.

A vajon vagy az olajon átsütjük, néhány percig pirítjuk, majd megsózzuk, és először saját levében, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egyperces pirítás után annyi vízzel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen a répa alatt.

Megcukrozzuk, végül finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Kellemesen édeskésnek kell lennie, attól függ, hogy menyi cukrot teszünk bele, hogy milyen édes volt a répa.

Ha mirelitből készítjük, két csomag kell ekkora mennyiséghez. A még fagyott répát a forró zsiradékba öntjük, megsózzuk, és öt percig pároljuk.

Utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a tejjel, és a petrezselyemmel ízesítjük.