Sárgaborsó főzelék virslivel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg (1csomag) sárgaborsó
- 3-4 szem közepes burgonya
- delikát, bors, só,pirospaprika,
- víz
- 1 kis poharas tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A sárgaborsót megmosom és egy fazékba teszem. Annyi vizet engedek rá ,hogy ellepje ,vagyis egy kicsit lehet többet. Megtisztítok még 4-5db burgonyát is és ezt is hozzáteszem a borsóhoz főni. Teszek bele 2 ek delikátot ,pici borsot, sót. Addig főzöm míg szinte az egész főzzelek alapú lesz .Mikor ez megvan, akkor leveszem a tűzhelyről és botturmixszal jó alaposan átdolgozom ,szinte krém állagra és ezután hozzáadom a tejfölt és ezt is elturmixolom. 1 fej vöröshagymát összeaprítok és magdísztelem egy kis olajban ,majd egy pici pirospaprikát is adok hozzá és beledarabolok 3 db virslit és egy kicsit még pirít
om, majd a főzelékkel tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.