Sárgaborsó főzelék virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg (1csomag) sárgaborsó
  • 3-4 szem közepes burgonya
  • delikát, bors, só,pirospaprika,
  • víz
  • 1 kis poharas tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj

Elkészítése:
A sárgaborsót megmosom és egy fazékba teszem. Annyi vizet engedek rá ,hogy ellepje ,vagyis egy kicsit lehet többet. Megtisztítok még 4-5db burgonyát is és ezt is hozzáteszem a borsóhoz főni. Teszek bele 2 ek delikátot ,pici borsot, sót. Addig főzöm míg szinte az egész főzzelek alapú lesz .Mikor ez megvan, akkor leveszem a tűzhelyről és botturmixszal jó alaposan átdolgozom ,szinte krém állagra és ezután hozzáadom a tejfölt és ezt is elturmixolom. 1 fej vöröshagymát összeaprítok és magdísztelem egy kis olajban ,majd egy pici pirospaprikát is adok hozzá és beledarabolok 3 db virslit és egy kicsit még pirít

om, majd a főzelékkel tálalom.