Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék recept

Sárgaborsó főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Főzelék:

    • 50 dkg sárgaborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 húsleveskocka
    • 2 babérlevél
    • 1 tk házi paprikakrém
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk só

    Rántás:

    • 3 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 1 mk pirospaprika

    Pörkölt:

    • 60 dkg csirkeszárny
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 tk házi paprikakrém
    • olaj

    Elkészítése:

    A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Kimossuk és leöblítjük. Feltesszük főni, majd amikor felforr, leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel, majd egy húsleves kockát és két babérlevelet teszünk bele. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

    Az olajon a lisztet megpirítjuk a fokhagymával és reszelt vöröshagymával. A tűzről levéve pirospaprikát rakunk rá, felöntjük 2 dl vízzel, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a borsóhoz és keverés közben sűrűre főzzük. Felforraljuk és már kész is.

    A pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított húst, majd ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és paprikakrémmel. Készre főzzük és a főzelékkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá