Sárgaborsó főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:
Főzelék:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk só

Rántás:

  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika

Pörkölt:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 tk házi paprikakrém
  • olaj

Elkészítése:

A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Kimossuk és leöblítjük. Feltesszük főni, majd amikor felforr, leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel, majd egy húsleves kockát és két babérlevelet teszünk bele. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a lisztet megpirítjuk a fokhagymával és reszelt vöröshagymával. A tűzről levéve pirospaprikát rakunk rá, felöntjük 2 dl vízzel, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a borsóhoz és keverés közben sűrűre főzzük. Felforraljuk és már kész is.

A pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított húst, majd ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és paprikakrémmel. Készre főzzük és a főzelékkel tálaljuk.