Salátafőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk cukor
- 1 ek almaecet
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 púpozott ek finomliszt
- 175 g tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és apró kockára vágom. Kétszer annyi vízben elkezdem főzni. Sózom, és beleteszem a csokor kaprot.
A salátát folyó vízzel jól kimosom, és felaprítom. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadom, ízesítem cukorral, ecettel. Addig főzöm, míg a saláta megfonnyad.
Az olajból és lisztből világos rántást készítek. A végén belekeverem az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntöm.
Állandó keverés mellett felforralom, hozzáadom a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítom a kaprot, és tálalom.
A salátafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 127 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.