Salátafőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk cukor
  • 1 ek almaecet
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 175 g tejföl
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, és apró kockára vágom. Kétszer annyi vízben elkezdem főzni. Sózom, és beleteszem a csokor kaprot.

A salátát folyó vízzel jól kimosom, és felaprítom. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadom, ízesítem cukorral, ecettel. Addig főzöm, míg a saláta megfonnyad.

Az olajból és lisztből világos rántást készítek. A végén belekeverem az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntöm.

Állandó keverés mellett felforralom, hozzáadom a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítom a kaprot, és tálalom.