Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parajfőzelék húsgombóccal recept

Parajfőzelék húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Parajhoz:

    • 30-40 dkg spenót levél vagy mirelit spenót
    • 1 fej fokhagyma
    • tej
    • 2 ek liszt
    • 1 dl olaj

    Gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • pirospaprika
    • csipet bors
    • 1 fej apróra vágott fokhagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a kisütéshez

    Elkészítése:
    A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük.

    Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd az összevágott fokhagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mixelt spenóthoz, felöntjük kevés tejjel, sózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. (Mindenki maga dönti el, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)

    A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.

    Az elkészült spenóttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá