Parajfőzelék húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Parajfőzelék húsgombóccal

Hozzávalók:
Parajhoz:

  • 30-40 dkg spenót levél vagy mirelit spenót
  • 1 fej fokhagyma
  • tej
  • 2 ek liszt
  • 1 dl olaj

Gombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • pirospaprika
  • csipet bors
  • 1 fej apróra vágott fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • olaj a kisütéshez

Elkészítése:
A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük.

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd az összevágott fokhagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mixelt spenóthoz, felöntjük kevés tejjel, sózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. (Mindenki maga dönti el, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.

Az elkészült spenóttal tálaljuk.