Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta recept

Paradicsomos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg káposzta
    • 2 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 dl paradicsomszósz
    • kevés só
    • kevés őrölt bors
    • csipet köménymag
    • 1 kanál pirospaprika
    • 1 kanál étolaj
    • 1 kanál liszt
    • ízlés szerint cukor és almaecet
    • kevés bazsalikom

    Elkészítése:

    A káposztát vékonyra szeljük vagy legyaluljuk (én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb a káposzta).

    A hagymát is felszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük.

    A káposztát sós, köményes vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

    A hagymát, fokhagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk.

    A tűzről levéve, elkeverjük benne a paprikát, majd vízzel csomómentesre keverjük. A káposztához hozzáöntjük a paradicsompürét és berántjuk. Sózzuk, borsozzuk és ha úgy kívánja ízlésünk, cukorral, ecettel és aprított bazsalikom levéllel ízesítjük, majd újraforraljuk. Vigyázz, mert ha a bazsalikom sokat fő, elfőnek az illóanyagai!

    Feltétként húsgombócot, sült, főtt hússzeletet, fasírtot adhatunk hozzá, de önmagában is finom. Gyerekkoromban sokszor ettem krumplis lángossal is és a végén azzal töröltük ki a tányért.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá