Paradicsomos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsomszósz
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • csipet köménymag
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kanál étolaj
  • 1 kanál liszt
  • ízlés szerint cukor és almaecet
  • kevés bazsalikom

Elkészítése:

A káposztát vékonyra szeljük vagy legyaluljuk (én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb a káposzta).

A hagymát is felszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük.

A káposztát sós, köményes vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

A hagymát, fokhagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk.

A tűzről levéve, elkeverjük benne a paprikát, majd vízzel csomómentesre keverjük. A káposztához hozzáöntjük a paradicsompürét és berántjuk. Sózzuk, borsozzuk és ha úgy kívánja ízlésünk, cukorral, ecettel és aprított bazsalikom levéllel ízesítjük, majd újraforraljuk. Vigyázz, mert ha a bazsalikom sokat fő, elfőnek az illóanyagai!

Feltétként húsgombócot, sült, főtt hússzeletet, fasírtot adhatunk hozzá, de önmagában is finom. Gyerekkoromban sokszor ettem krumplis lángossal is és a végén azzal töröltük ki a tányért.