Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos, kakukkfüves krumplifőzelék recept

Paradicsomos, kakukkfüves krumplifőzelék
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb krumpli
    • 3 ugyanekkora édesburgonya
    • lél l passzírozott paradicsomlé
    • 1 nagy hagyma
    • 2 zöldpaprika
    • 1 ek méz
    • só, bors
    • 2 nagy ág kakukkfű
    • 8-10 kis debreceni kolbász
    • 2 ek kacsazsír vagy olaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, egy lábasban egy ek zsíron megfonnyasztjuk.

    Közben a paprikákat kicsumázzuk, azt is apróra vágjuk, mehet a hagymához. Felöntjük a paradicsomlével és még fél liter vízzel, fedő alatt közepes lángon 15 percig főzzük.

    Az egészet összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba. Ha túl híg, forralva besűrítjük krémleves állagúra. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a szárat is.

    Közben a krumplikat meghámozzuk, kb két centis kockákra vágjuk. A krumplit a paradicsomszószba tesszük, takaréklángon félpuhára főzzük. Mehet hozzá az édesburgonya, egyszer óvatosan összekeverjük, majd megint kb 10 percig forrhat alacsony lángon.

    Egyet keverünk rajta, megkóstoljuk és ha kell utánízesítjük..

    Közben a debreceniket karikákra vágjuk, serpenyőben minden oldalukat megpirítjuk. A kész főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá