Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, egy lábasban egy ek zsíron megfonnyasztjuk.
Közben a paprikákat kicsumázzuk, azt is apróra vágjuk, mehet a hagymához. Felöntjük a paradicsomlével és még fél liter vízzel, fedő alatt közepes lángon 15 percig főzzük.
Az egészet összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba. Ha túl híg, forralva besűrítjük krémleves állagúra. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a szárat is.
Közben a krumplikat meghámozzuk, kb két centis kockákra vágjuk. A krumplit a paradicsomszószba tesszük, takaréklángon félpuhára főzzük. Mehet hozzá az édesburgonya, egyszer óvatosan összekeverjük, majd megint kb 10 percig forrhat alacsony lángon.
Egyet keverünk rajta, megkóstoljuk és ha kell utánízesítjük..
Közben a debreceniket karikákra vágjuk, serpenyőben minden oldalukat megpirítjuk. A kész főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.