Szalonnás lencse recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 szem apró hagyma
- 40 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zellergumó
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk, a szalonnát felszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd a megtisztított, egészben hagyott hagymát beledobjuk. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, és félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a megtisztított, kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük el kidobni belőle!) Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.