Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás lencse recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg húsos füstölt szalonna
    • 10 szem apró hagyma
    • 40 dkg lencse
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kis darabka zellergumó
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk, a szalonnát felszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd a megtisztított, egészben hagyott hagymát beledobjuk. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, és félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a megtisztított, kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük el kidobni belőle!) Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá